Da Evropa bude bliže Vama studirajte sa nama!
Dobro došli na Evropski univerzitet Brčko

+387 49 590 605

Na pravom ste mjestu!

Dobrodošli na zvaničnu stranicu Evropskog univerziteta. Misija Evropskog Univerziteta je da doprinese kvalitativnom razvoju društva u Bosni i Hercegovini posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

9 godina postojanja

Evropski univerzitet osnovan je 2011. godine s misijom da doprinese kvalitativnom razvoju društva u BiH posredstvom afirmacije univerzalnih vrijednosti slobode, obrazovanja, demokratije, ljudskih prava i promocije modernog obrazovanja.

Zavidan uspjeh

Bogatstvo ovog Univerziteta su njegovi studenti koji ga čine posebnim i koji doprinose razvoju Univerziteta posredstvom svoje vlastite afirmacije u društvu.

Novosti
plakattakmicenjeweb

Takmičenje iz informatike

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla organizovaće dana 14. marta 2020. godine takmičenje za srednjoškolce iz oblasti informatike
VIŠE....

2bhs

VIII Međunarodni naučni skup

Evropski univerzitet Brčko distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla organizovaće dana 03. aprila 2020. godine VIII međunarodni naučni skup na temu
EVROPSKE I EVROAZIJSKE INTEGRACIJE - PREDNOSTI i NEDOSTACI-

NOVI PROGRAMI
 • Obavještavaju se studenti Evropskog univerziteta Brčko distrikt  da se putem e – maila jave predmetnim nastavnicima zbog preuzimanja svojih predispitnih i ispitnih obaveza zbog novonastale situacije sa korona virusom. E – mailove predmetnih nastavnika možete naći na linku: Kontakti Dio literature možete pronaći na linku: Literatura Za više informacija javite se  studentskoj službi Univerziteta na … Read More »
 • Obavještenje o odlaganju VIII međunarodnog naučnog skupa / Notification of the Adjournment of the VIII International Scientific Meeting

  Obavještenje o odlaganju VIII međunarodnog naučnog skupa / Notification of the Adjournment of the VIII International Scientific Meeting

  Obavještenje o odlaganju VIII međunarodnog naučnog skupa u smislu preventivnih mjera i preporuka Kriznog štaba Brčko distrikta BiH, a koje se tiču sprečavanja širenja korona virusa, rektor Univerziteta donio je odluku o odlaganju VIII međunarodnog naučnog skupa na temu Evropske i evroazijske integracije – prednosti i nedostaci. Novi termin održavanja naučnog skupa predviđen je 29. … Obavještenje o odlaganju VIII međunarodnog naučnog skupa / Notification of the Adjournment of the VIII International Scientific Meeting Read More »
 • Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa

  Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa

  Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa Obavještavamo sve prijavljene učesnike Prvog takmičenja iz Osnova informatike da se takmičenje, u smislu preventivnih mjera i preporuka Kriznog štaba Brčko distrikta, a koje se tiču sprečavanja širenja korona virusa, odlaže na neodređeno vrijeme. Kada budu ispunjeni uslovi, takmičenje će se održati u terminu koji će biti … Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa Read More »
 • Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa

  Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa

  Uvaženi studenti, u smislu preventivnih mjera i preporuka Kriznog štaba Brčko distrikta BiH, a koje se tiču sprečavanja širenja korona virusa, rektor Univerziteta donio je odluku o obustavljanju nastave na Univerzitetu. Obustava će ostati na snazi dokle god su ispunjeni uslovi. Obavještenje o početku nastave će biti postavljeno na web-stranicu Univerziteta. Termini nadoknade nastave će … Obavještenje o preventivnim mjerama protiv širenja korona virusa Read More »
 • Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt prisustvovali Sajmu visokog obrazovanja Tuzla

  Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt prisustvovali Sajmu visokog obrazovanja Tuzla

  Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt učestvovali su na Sajmu visokog obrazovanja u Tuzli. Sajam je održan 3. i 4. marta 2020.godine u Hotelu Tuzla. Sajam visokog obrazovanja tokom dva dana trajanja maturantima i drugim zainteresovanim u svom četvrtom izdanju predstavio je mogućnost studiranja na velikom broju javnih i privatnih univerziteta, visokih … Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt prisustvovali Sajmu visokog obrazovanja Tuzla Read More »
 • PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA

  PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA

  Na Evropskom univerzitetu „Kallos“ Tuzla, u organizaciji ovog Univerziteta i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, dana 29.01.2020. godine održana je promocija knjige Osnove zdravstvenog prava. Autori udžbenika su akademik prof. dr. Nedeljko Stanković, preminula doc. dr. Dženeta Hadžić, i doc. dr. Albina Fazlović. O knjizi su govorili prof. dr. Harun Brkić, predsjednik Ljekarske komore TK, prof. … PROMOCIJA KNJIGE OSNOVE ZDRAVSTVENOG PRAVA Read More »
 • REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU

  REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU

  Prof. dr. dr. habil. Wolfgang Rohrbach, potpredsjednik Austrijsko-srpskog društva dobio je, povodom održavanja međunarodnog seminara u Beču, dva visoka univerzitetska priznanja za svoj naučni rad koji ima za cilj povezivawe naroda. Visoka priznanja dobio je od rektora Evropskog univerziteta Brčko distrikta akademika prof. dr. Nedeljka Stankovića, koji predaje i na indijskom Manipur International University. Stanković … REKTOR UNIVERZITETA URUČIO PRIZNANJE AKADEMIKU PROF. DR. DR. HABIL. WOLFGANGU ROHRBACHU Read More »

Oglasna tabla

 • Kontakti profesora

  Kontakti profesora

  Prof.dr Adi Rifatbegović adi.rifatbegovic@gmail.com Prof.dr Almir Šabović almir.sabovic@hotmail.com Prof. dr Igor Dragičević igordragicevic@yahoo.com Prof.dr Anka Bulatović bulatovic.anka@gmail.com Doc.dr Blanka Oršolić blanka.benkovic@tel.net.ba Doc.dr Boro Dakić zrsbanjaluka@teol.net Prof.dr Boško Nadoveza nadovezabosko@gmail.com Prof.dr Jasminka Sadadinović jasminka.sadadinovic@bih.net.ba Prof.dr Brana Komljenović ana-k@blic.net Prof.dr Branimir Marjanović dr.b.marjanovic@gmail.com Prof.dr Branimir Mikić branotuzla@gmail.com Prof.dr Brano Miljuš brano.miljus@alfa.edu.rs Doc.dr Budimir Tojagić budimir.tojagic@wdconcordwestdoo.com Doc.dr Dario … Kontakti profesora Read More »
 • Prof. dr Jugoslav Stahov – odgođena predavanja

  Prof. dr Jugoslav Stahov – odgođena predavanja

  Obavještavaju se studenti da se predavanja kod prof. dr Jugoslava Stahova neće održati 11.03.2020. godine. Termin nadoknade će biti naknadno objavljen.
 • Obavještenje za javnost 09.03.2020. godine

  Obavještenje za javnost 09.03.2020. godine

  Obavještava se javnost da na završni rad pod nazivom Homeopatsko liječenje krvnožilnog sustava, kandidatkinje Adise Džafić, studentice integrisanih studija I i II ciklusa na Fakultetu zdravstvenih nauka, studijski program Farmacija, kao i na izvještaj Komisije za ocjenu i javnu odbranu završnog rada, koji su bili na uvidu javnosti u periodu od 01.02.2020. godine do 20.02.2020. … Obavještenje za javnost 09.03.2020. godine Read More »
 • Izmjena termina predavanja – Matematika II i Vjerovatnoća i statistika

  Izmjena termina predavanja – Matematika II i Vjerovatnoća i statistika

  Obavještavaju se studenti da će se predavanja iz oblasti matematike održati 17.03.2020. godine, umjesto 10.03.
 • Obavještenje za javnost 07.03.2020. godine

  Obavještenje za javnost 07.03.2020. godine

  Obavještava se javnost da se završni rad pod nazivom Analgetici u palijativnoj zdravstvenoj zaštiti, kandidatkinje Alme Čaušević, studentice integrisanih studija I i II ciklusa na Fakultetu zdravstvenih nauka, studijski program Farmacija, zajedno sa izvještajem Komisije za ocjenu i javnu odbranu završnog rada, stavlja na uvid javnosti u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja i … Obavještenje za javnost 07.03.2020. godine Read More »
Gideon Robert University
Gideon Robert University
Manipur International University
Manipur International University

Univerzitetska izdanja

U sklopu Evropskog univerziteta postoji šest fakulteta

Organizacione jedinice Univerziteta

Pravni fakultet

U svom sklopu sadrži studijske programe bezbjednosti, opšteg prava i forenzike.

Tehnički fakultet

Tehnički fakultet obrazuje budući informatičari, građevinci, saobraćajci i poljoprivrednici.

Ekonomski fakultet

Oblasti računovodstva, menadžmenta,preduzetništva,marketinga i trgovine.

Pedagoški fakultet

Obrazujemo buduće profesore iz oblasti razredne nastave, matematike, fizike, istorije i geografije.

Fakultet političkih nauka

Nudimo studije iz Žurnalistike, Socijalnog rada, Međunarodnih odnosa i diplomatije i Politologije.

Fakultet zdravstvenih nauka

Obrazujemo najbolje farmaceute, medicinske sestre,sanitarne inženjere,fizioterapeute i stomatologe.

Programe obuke za sticanje certifikata o stručnoj osposobljenosti

Više informacija o upisu, dokumentaciji potrebnoj za upis, visini naknade za stručno usavršavanje i dr, nalazi se u svakom programu, a moguće je provjeriti i pozivom na broj telefona 049 590 605 ili 610. Upisi su u toku.

One

Program stručnog osposobljavanja za trenere - instruktore

Iz oblasti streljaštva; Iz oblasti budo vještina (Globar Martial Arts Association Hachi-O-Kai Budo Karate Do Federation Europe); Iz oblasti sportskih disciplina (ronjenje, veslanje, skijanje, tenis, nogomet i dr.).

Two

Program stručnog usavršavanja iz obalsti zdravstva;

Program stručnog usavršavanja iz obalsti menadžmenta u zdravstvu kao i oblasti zdravstvene njege

Three

Program polaganja ispita za sticanje osnovnih znanja iz oblasti informatike i program dopunskog psihološko-pedagoškog i metodičkog obrazovanja;

Informiši se +387 49 590 605

Jedna godina besplatna za studente osnovnih studija!

Poslušajte iskusne

Naši Dekani

Naš osnovni motiv je da razvijemo sistem visokog obrazovanja čiji će krajnji ishod biti vaše zadovoljstvo i korist, a naša dužnost je da udovoljimo vašim željama da steknete kvalitetna znanja koja će vam obezbijediti dobar posao i od vas stvoriti profesionalce spremne da odgovore svakom izazovu.
Prof. dr Anka Bulatović
Ekonomski fakultet
Na fakultetu predaju eminentni stručnjaci iz prakse koji su svoja znanja i iskustva sticali u privredi, organima državne uprave i drugim institucijama koje su bile generator razvoja svake države. Fakultet će posebno stimulisati kreativnost i inovativnost studenata i otvoren je i spreman da podrži njihove ideje i inicijative.
Prof. dr Halid Žigić
Tehnički fakultet
Naši studenti stiču znanja koja mogu efikasno da primijene u praksi. Mogu da rade kao sudije, javni tužioci, advokati, notari, državni službenici u organima uprave, pravnici u ustanovama, javnim i privrednim subjektima u policiji i na raznim forenzičkim poslovima.
Akademik prof. dr Nedeljko Stanković
Pravni fakultet
Pored naučnih zvanja profesori našeg Fakulteta,veoma su susretlјivi pri ostvarivanju komunikacije sa studentima kako na časovima tako i na konsultativnoj nastavi,sve u želјi da studenti ovladaju znanjem koje će im poslužiti kao najbolјe oružje za budućnost. Uvažene koleginice i kolege studenti,mi vas pozivamo da se upišete na jedan od naših Fakulteta.
Prof. dr Esed Karić
Pedagoški fakultet
Svi kabineti potrebni za kvalitetno i suvremeno odžavanje nastave izuzetno su komforni i opremljeni tehničkim pomagalima i specifičnim sadržajima. Zato s ponosom ističemo da praktičan rad u ambulantama, laboratorijima i kabinetima zadovoljava najviše svjetske standarde.
Akademik prof. dr Rudika Gmajnić
Fakultet zdravstvenih nauka
U ispunjavanju društvene dimenzije svoje misije, FPN je prepoznat kao naučno istraživačka institucija koja nudi ekspertizu i savjetodavne usluge za različite učesnike procesa stvaranja javnih politika, s ciljem omogućavanja aktivnog korištenja svih potencijala razvoja. Programi su koncipirani po ugledu na fakultete kako u BiH tako i zemljama u regionu.
Prof. dr Kemal Brkić
Fakultet političkih nauka

Univerzitetska biblioteka posjeduje u svom knjižnom fondu i stručne publikacije na stranim jezicima, kao i knjige iz filozofije i religije. U biblioteci se čuvaju: diplomski i magistarski radovi kao i doktorati koji su takođe dostupni studentima na uvid.  U sastavu biblioteke su i periodične publikacije (časopisi, zbornici, godišnjaci).

0
Naslova

Na Evropskom univerzitetu nastavu izvodi preko 200 profesora, u naučnonastavnom zvanju redovnog profesora, vanrednog profesora i docenta. Pored toga, bitno je istaknuti da na Univerzitetu radi i sedam
akademika. Nastavnici i saradnici Evropskog univerziteta dolaze iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

0
Profesora i eminentnih stručnjaka

Studenti Evropskog univerziteta uspješno se afirmišu na tržištu rada i pokazuju svoje komeptencije i vještine koje su usvojili tokom studija. Svršeni studenti Evropskog univerziteta zaposleni su u sudovima, policiji, zdravstvenim ustanovama, školama i predškolskim ustanovama, preduzećima i drugim subjektima.

0
Aktivnih studenata
Translate »
Menu